Sen automechaničky


Môj dávny sen bolo stať sa automechaničkou. Vždy ma priťahovali autá. Chcela som byť šťastná a mať vlastný autoservis. Dielňu, kde by som mohla opravovať pokazené autá. Autoservis je miesto, kde nosia ľudia svoje auto. V mojej réžii by bolo zohnať rôzne súčiastky, ktoré by som potom vymenila v ich aute, aby ich auto bolo pojazdné. Veľakrát som videla filmy, kde vystupovali rôzne ženy, ktoré milovali autá.  Autá sú vášňou nielen pre mužov. Čoraz častejšie túto prácu vykonávajú aj ženy. Žena môže nabrať patričné skúsenosti, aby bola veľmi šikovnou automechaničkou. Aj ja som taká chcela byť.

 

jazdenie autom

 

Chcela som vedieť, čo všetko auto obsahuje. Nie je to len o rôznych doplnkoch na auto. Musíte vedieť, čo je pokazené a ako sa k tomu dostanete. Niekedy musíte použiť skrutkovač alebo zdvihák, aby ste sa dopracovali k poškodenej alebo hrdzavej súčiastke. Už od malička ma priťahovali chlapci, ktorí sa vŕtali v autách. Aj som s jedným automechanikom chodila. Bol to pekný vzťah a veľa času sme trávili v jeho dielni. Do svojho auta si montoval rôzne doplnky a svetielka, ktorými chcel okúzliť všetkých. Ja som mu vo všetkom pomáhala. Tento sen sa nestal skutočnosťou. Išla som študovať úplne iný odbor.

 

auto

 

Ten odbor vykonávam dodnes. Je to administratívna činnosť. Autá však navždy ostali v mojom srdci. Keď sme s manželom kupovali nové auto, bola som pri tom. Radila som mu, pre čo je práve toto auto pre nás vhodné a aké má funkcie. Do auta rada nakupujem rôzne doplnky. Keďže máme deti, doplnky sa vzťahujú aj na autosedačky alebo ochrany sedadiel pred okopaním. Tak isto zvyknem kupovať rôzne voňavé stromčeky, aby naše nové auto nádherne vždy voňalo. Pravidelne si ho umývame a voskujeme. Parkovanie v garáži k tomu veľmi prispieva, aby bolo neustále krásne a pripravené na ďalšiu jazdu. Aj vy ste mali takýto sen o autách?